نظارت و راهنمایی تعلمایی

خلاصه کتاب نظارت و راهنمایی آموزشی دکتر نیکنامی

خلاصه کتاب نظارت و راهنمایی آموزشی دکتر نیکنامی

یادگیری الکترونیکی

جمعه, ۲۴ بهمن ۱۳۹۹، ۰۷:۴۳ ب.ظ

یادگیری الکترونیکی و همیشه در دسترس

مقدمه :

شاید پس از وقوع انقلاب صنعتی ، اختراع کامپیوتر و سپس گسترش رسانه های ارتباطی به ویژه اینترنت از جمله عواملی باشند که تحولات وسیع و عمیقی را در جهان موجب شده اند . هر چند آثار علمی و اقتصادی پدیده کامپیوتر مشهودتر است اما کارکرد آن در مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز بسیار قابل توجه است . دستگاه عظیم آموزش و پرورش نیز باید از این پیده دست ساز بشر بیشترین بهره را ببرد . داشتن مهارت استفاده از کامپیوتر هم سواد محسوب می شود . از آنجا که معلم باید از دانش و مهارت های جدید برخوردار باشد لازم است که اطلاعات ،دانش و مهارت خود را به روز کند . انجام دادن مناسب این امر مستلزم استفاده از فناوری اطلاعات و به ویژه اینترنت است. برای یک معلم حرفه ای آموختن هیچ گاه پایانی نخواهد داشت . لازمه زندگی در قرن بیست و یکم و هماهنگی با تحولات سریع علمی و فناوری تربیت معلمان بر اساس روش ها و فناوری های نوین است. تحولاتی که در جهان از لحاظ فناوری ، فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی در حال وقوع است شیوه زندگی را به کلی دگرگون ساخته است. به تبع این تحولات فراگیر ، نیازها ، مهارت ها ، محتوای برنامه ها و شیو های آموزش و تدریس نیز به شدت دگر گون شده و نیاز مند اصلاح و حرکت همزمان با این تحولات است . آموزش و پرورش باید به عنوان نهادی که وظیفه آموزش و آماده سازی کودکان ، نوجوانان و جوانان را برای زندگی بهتر و کسب مهارت های لازم بر عهده دارد ، بیش از سایر نهادها خود را با تحولات سریع جهانی سازگار کند و از تحولات پیش آمده به نفع جامعه استفاده کند . یادگیری الکترونیکی فقط راهی برای دستیابی بیشتر ، سریعتر و همیشگی به اطلاعات و دانش موجود است .

یادگیری الکترونیکی انحصار فراگیری موضوعی را از بین برده است و هر کس می تواند با استفاده از رسانه های الکترونیکی و مهارت در زبان تقریبا به هر دانشی که علاقه مند است دست یابد.

تحقق شعار« معلم به عنوان یاد گیرنده » از طریق استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات به خوبی تسهیل می شود . چهار جنبه ای که معلم به عنوان یاد گیرنده باید به آنها توجه نماید عبارت اند از:

  • بهبود مهارت ها
  • توانایی تجزیه و تحلیل و انعکاس در عمل
  • توانایی جست و جو ، اکتشافات و گردآوری شواهد
  • داشتن اطمینان و اعتماد در دریافت و ارائه ایده های جدید و دریافت و ارائه کمک به سایر همکاران

بریگ هاوس و وودز اعتقاد دارند که این چهر جنبه باید با هم دیده شوند.

انجام دادن پژوهش های علمی و فنی و تولید دانش هر روز بر حجم دانش بشری می افزایند . انتقال این حجم عظیم از دانش بشری تنها از طریق کلاس درس و مدارس و دانشگاه ها امکان پذیر نیست . لذا روی آوری به سمت آموزش از راه دور ، استفاده از اینترنت و رایانه و لوح های فشرده ( CD ) آموزشی به امری ضروری و اجتناب ناپذیر تبدیل شده است .

از سوی دیگر تفاوت های فردی در یادگیری ، مشغله های فراوان افراد طی شبانه روز و لزوم تنوع در برنامه های آموزشی و درسی مستلزم وجود برنامه های آموزشی انعطاف پذیری از لحاظ محتوا و زمان دسترسی است، که آموزش های رسمی فاقد چنین ویژگی هایی هستند .

در یادگیری الکترونیکی تنها آشنایی با کاربرد کامپیوتر توسط دانشجویان و معلمان کافی نیست . به عبارت دیگر آشنایی با کامپیوتر مترادف با داشتن مهارت در یادگیری الکترونیکی نیست . E-Learning با استفاده از رایانه و برقراری ارتباط از طریق اینترنت ( Internet ) یا شبکه داخلی (Networking  ) صورت می گیرد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۱۱/۲۴
سپیده عدالت مهر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی